Ježíš vstal z mrtvých! Ježíš se zjevil!

Zemřel a ukázal se jim živý

z knihy Velikonoční příběh , vydal(o): Ikar v roce 1997, člen Euromedia Group, k.s.

Ježíš zemřel a byl pohřben den před sobotou, o níž Židé oslavovali Velikonoce. V den, který následoval po sobotě, Marie z Magdaly, žena, která patřila ke skupině Ježíšových přátel, zamířila ke hrobu a uviděla, že kámen je odvalený. Vešla: Ježíšovo tělo tam nebylo!

Když se Marie z Magdaly vzpamatovala z překvapení, spěchala za Petrem a Janem a řekla: "Odnesli Pána z hrobu a nevíme, kam ho položili!"

Oba apoštolové se běželi přesvědčit: bylo to opravdu tak. A tu si vzpomněli na slova, kterými Ježíš předpověděl: "Třetího dne vstanu z mrtvých."

Petr a Jan se vrátili domů. Marie z Magdaly však zůstala blízko hrobu a plakala. Náhle uslyšela hlas, který se jí tázal: "Proč pláčeš?" Marie z Magdaly si myslela, že to je hlídač tohoto místa, a mezi slzami mu řekla: "Jestli jsi to tělo vzal ty, řekni mi, kam jsi je odnesl, a já půjdu pro ně!"

Ale ten, kdo k ní mluvil, ji oslovil: "Marie!"
A tu se Marie obrátila, spatřila ho a poznala: byl to Ježíš.

Ježíš byl tedy živý: opravdu vstal z mrtvých! Žena byla dojetím bez sebe a byla ještě šťastnější, když jí Ježíš řekl: "Jdi povědět, že jsi mě viděla, a také to, že vstoupím k Otci svému a Otci vašemu, k Bohu svému a Bohu vašemu."

Marie šla a řekla to jeho učedníkům. Večer toho dne, zatímco se apoštolové shromáždili u zavřených dveří ze strachu, že budou uvězněni, spatřili mezi sebou náhle Ježíše. Ukázal jim rány, které utrpěl při ukřižování, aby si byli jisti, že je to opravdu on. Potom řekl: "Jako Otec poslal mne, tak já posílám vás mezi veškerý lid. Komu odpustíte hříchy, tomu bude odpuštěno i na nebesích; a komu je neodpustíte, tomu zůstanou neodpuštěny."

Toho prvního dne po sobotě se vzkříšený Ježíš také ukázal dvěma učedníkům, kteří kráčeli do vesnice zvané Emaus. Nepoznali ho a on jim vyložil všechno, co zvěstovali proroci. Vysvětlil, že Mesiáš neměl přijít proto, aby obnovil království Izraele, ale aby dal všem lidem možnost vstoupit do království Božího.

Když dorazili do vesnice, pozvali ho ti dva učedníci, aby s nimi povečeřel. U stolu Ježíš vzal chléb a lámal ho jako při poslední večeři. A tehdy ho poznali, ale v tom okamžiku zmizel jejich zrakům.

převzato z vira.cz



Ježíš vstal z mrtvých! Ježíš se zjevil! (pepik) ikona

páni, tohoto boxu jsem si všimla až teď, dobrý nápad :)

Ježíš vstal z mrtvých! Ježíš se zjevil! (pepik) ikona

jej, myslela jsem, že funguje automat. podpis :) tak s emusím podepsat :)

Miriam

Ježíš vstal z mrtvých! Ježíš se zjevil! (pepik) ikona

Ahoj jsem teprve na začátku vývoje témat, takže se omlouvám za nedostatky, uživatelé se ukládat již měli, ale uložil jsem to do špatné proměnné, takže se neukládali, děkuji Miriam za poznámku, máš to u mě Cool


Vyhledávání na stránkách